Open Huis

Uw Voorbereiding

Jouw huis tijdens een open huis, welke voorbereidingen moet je treffen?

Zorg voor een opgeruimde woning
Potentiele kopers vinden het lastig om door een volle woning te kijken. Een volle woning lijkt kleiner. Ruim je huis zoveel mogelijk op en sla spullen eventueel extern op! Zorg ook dat je woning fris ruikt.

Verwijder persoonlijke spullen
Als mensen een woning bezichtigen en ze zien veel persoonlijke spullen, dan zullen ze zich al snel een gast voelen in plaats van een mogelijke koper. Haal persoonlijke spullen zoveel mogelijk weg. Denk aan foto’s, tandenborstels, tekeningen, etc.

Zorg voor ruimte en licht
Zorg er voor dat de woning zo ruim mogelijk oogt. Verwijder overbodige spullen. Schilder muren in neutrale kleuren en doe gordijnen en lamellen open. In de winter kan het ook helpen om lampen met een iets hogere wattage in de fittingen te draaien.

Maak de badkamer zo aantrekkelijk mogelijk
Zorg ook dat de badkamer op orde is. Laat lelijke kitranden vervangen en kijk ook kritisch naar andere onderdelen van de badkamer. Pak eventuele schimmelplekken aan en vervang een oud douchegordijn. Ruim de badkamer op en verwijder overbodige en persoonlijke spullen zoveel mogelijk. Controleer of alle natte handdoeken weg zijn en of er geen vuile was meer ligt. Zorg dat de badkamer schoon oogt en lekker ruikt.

Zorg dat de keuken spik en span is
Ook de keuken is een belangrijke ruimte. Pak achterstallig onderhoud op: vervang lelijke kitranden, zorg dat alles goed in de verf zit (neutrale kleuren) en dat de deurtjes netjes zijn afgehangen. Zorg dat de keuken is opgeruimd, dat de vaatwasser leeg is en dat er geen afwas meer staat. Hang schone thee- en handdoeken op. Zorg dat de keuken schoon oogt en fris ruikt.

Maak van de tuin een echte blikvanger
Een tuin is vaak een blikvanger. Zorg er dan ook voor dat deze is opgeruimd. Is het herfst of winter: zorg dan dat de bladeren zoveel mogelijk weg zijn. Zorg er daarnaast voor dat het meubilair schoon is. Ruim ook uw schuur op en maai het gras.

Repareer kleine mankementen
Loop de woning kritisch na en repareer kleine mankementen, zoals losse plinten, lekkende kranen, piepende en klemmende deuren, etc. Bent u zelf niet zo handig, huur dan iemand in die dit voor je kan doen.

Zorg voor een aangename temperatuur
Zorg dat de temperatuur in je woning aangenaam is als mensen deze komen bezichtigen.
-

01,500,000

Meer informatie?

    Uw naam

    E-mailadres

    Graag ontvang ik meer informatie van Huizenstede Makelaardij omtrent:

    Copyright Huizenstede | SEO Webdesign en zoekmachine optimalisatie door full service online marketing bureau Rubix Marketing
    Disclaimer | Privacy | Login